Home » Bags » AEVOR Backpacks » vegan rugtas

Vegan rugtas

wanneer jij op zoek bent naar een vegan rugtas ben je bij veganhippo.nl op het juiste adres. Niet alleen zijn de rugtassen vegan, ook zijn ze ecologisch verantwoord omdat de rugtas gemaakt is van gerecyclede PET. Het merk Aevor maakt deze rugtas en staat bekend om haar kwaliteit. Aevor zit gevestigd in Duitsland en is zoals zoveel bedrijven uitgegroeid tot een begrip in duurzame producten. 

 

Is het rugtas, rugzak of backpack

Dat maakt ons niet uit, zolang de tas, zak of pack maar vegan is. Vegan houdt in dat het product vrij is van dierlijke producten. Zowel het materiaal wat je kunt zien als het gehele productieproces. Sommige producten van leveranciers zijn op het oog vegan, maar blijkt dan lijm te gebruiken waar gemalen dierenbotten in zitten. Dus daar zul je goed op moeten letten. 

 

Heeft deze vegan rugtas een keurmerk

Ja, deze backpack heeft diverse keurmerken. Allereerst heeft het merk Aevor het Peta Approved keurmerk. Dit houdt in dat je er 100% van uit kunt gaan dat deze rugtas vegan is. Geen dierlijke materialen, geen lijmen van dieren, gewoon helemaal leedvrij. Maar dat is nog niet alles. Aevor heeft ook het Fairwear keurmerk. Dit keurmerk is opgericht om in samenwerking met de kledingindustrie te streven naar betere werkomstandigheden in de veelal buitenlands naaiateliers.  De gedragscode van het keurmerk is gebaseerd op een achttal basisstappen die ingevoerd moeten zijn in de fabrieken. Het fairwear keurmerk is niet een keurmerk voor milieu-eisen. Het logo van het keurmerk geeft enkel aan dat de producent zijn producten laat maken in een naaiatelier die meewerkt aan de richtlijnen. 

Wat dat betreft hoef je bij Aevor niet bang te zijn dat de omstandigheden niet ok zijn, omdat ze een eigen atelier hebben in Vietnam. De fairwear foundation voert zelf gerichte controles uit bij de ateliers en kunnen zodoende ook de keurmerken weer intrekken wanneer blijkt dat niet voldaan wordt aan de overeengekomen regels. 

 

Aevor lijkt mij een relatief nieuw merk

Dat kan zo overkomen omdat het merk in Nederland niet bekend is. Langzaam maar zeker rolt het bedrijf zich wat meer in Nederland uit en online kun je de tassen al goed aanschaffen. Veganhippo.nl is een van de eerste Nederlandse webshops die de tassen van Aevor aanbiedt. De tassen zijn kwalitatief erg sterk en de prijs relatief laag, gezien de kwaliteit wat je ervoor terug krijgt. De tassen hebben een eigentijds en eigenwijs ontwerp en dat staat ons bij veganhippo.nl erg aan. Vooral de urban-look van deze tassen doen ons fantaseren over een toekomst waar iedereen zo'n mooi vegan rugtas van pet op zijn of haar rug heeft. 

Bijzonderheden van de Aevor rugtas

Wat bijzonder is aan deze tassen is dat ze gemaakt zijn van gerecyclede PET. Dit houdt in dat Aevor meewerkt aan het opruimen van de het overtollige plastic wat er op de aarde rondzwerft. En dat is hard nodig ook. De nieuwe collectie van Aevor van het jaar 2020 zal uit 100% gerecyclede PET bestaan. Hierdoor worden de tassen ook veelal waterdicht. Enkele tassen van Aevor zijn al waterdicht. Dit is de zogenaamde PROOF. Zo hoef je je niet druk te maken over het feit of je laptop wel of niet nat wordt in je vegan rugtas. En dat fietst of loopt een stuk rustigere kunnen wij je vertellen. Het zou toch zonde zijn wanneer je mooie spullen kapot gaan omdat je tas niet goed het water afstoot. 

 

Waar koop ik deze toffe backpack dan

De Aevor vegan rugtas koop je natuurlijk bij veganhippo.nl. Wij hebben een breed assortiment en kunnen eigenlijk aan iedere vegan rugtas van Aevor komen. Ook zijn er grotere modellen en heuptasjes te bestellen bij veganhippo.nl. Neem gerust een kijkje en laat je verrassen door het grote aanbod van de Aevor vegan rugtas.