Home » Blogs » Het is de waarheid

Het is de waarheid

Gepubliceerd op 8 oktober 2019 om 12:26

Marco Borsato zong al eens over de waarheid. Hoe vertel je iemand dat de aarde niet meer rond is, dat de vogels niet meer vliegen en de zon niet langer schijnt. 

Het gaat er hier over dat je iemand uit zijn of haar droom haalt en de waarheid vertelt. Nu is afgelopen weken gebleken dat de waarheid niet verteld mag worden wanneer het de economische belangen schaadt van multinationals en boeren. 

Want wanneer je de waarheid communiceert met de consument, dan kan dat schadelijk zijn voor de inkomsten van deze multinationals en de boeren.

Feit is dat er kalfjes dood gemaakt worden

Daar kun je gekwetst over zijn of niet, maar dat er voor melk kalfjes doodgemaakt worden is toch echt de waarheid. Het is een feit. Het is dan ook zeer merkwaardig te noemen dat deze campagne van 'Be Vegan' samen met de 'Belgische Veganismevereniging' als kwetsend wordt ervaren door het Algemeen Boerensyndicaat (ABS). Ze hebben zelfs een klacht ingediend bij de jury voor Ethische Praktijken inzake reclame. De organisatie is niet te spreken over de campagne wat een slag in het gezicht zou zijn voor de 'hardwerkende boeren'. 

De woordjes "hardwerkende boeren" is de afgelopen dagen heel vaak voorbij gekomen en speelt iedere keer in op de emotie van de mens. De boer werkt hard en heeft het zo verschrikkelijk moeilijk. En verder staan ze heel erg onder druk door regelgeving vanuit de overheid en gezeur van vervelende veganisten. 

 

Wat ik me echt afvraag is of de rest van Nederland en België niet hard werkt. Hebben de boeren een monopolie op het woord "hardwerkend" of mag vanaf nu, wanneer er een beroepsgroep gekwetst wordt gezegd worden.....

'Het is een slag in het gezicht' van de hardwerkende advocaat, van de hardwerkende stratenmaker, van de hardwerkende arts, van de hardwerkende vakkenvuller. Het is een loos begrip want als het goed is werkt iedereen gewoon hard voor zijn of haar inkomen. Dit is niet alleen voorbehouden aan boeren. Dus dit argument gericht op emotie raakt kant noch wal en leidt af van de daadwerkelijke boodschap. De boodschap is dat er 150.000 kalfjes alleen al in België vermoord worden voor de melk die de mens wil opdrinken. In Nederland is er plaats om 960.000 vleeskalveren op te fokken. De helft van dit aantal wordt uit het buitenland gehaald dus is het aantal Nederlandse kalfjes die voor de melk sterven 480.000. De kalveren worden tussen de 8 en 12 maanden geslacht. Gezien het feit dat een koe ongeveer 20 jaar kan worden kun je spreken van het doden van baby's.  

 

Waarom is de waarheid lastig

Het is lastig voor de mensen om de waarheid aan te horen omdat deze waarheid de mens direct aanspreekt op zijn of haar handelen. Omdat jij melk drinkt, sterven er kalfjes. Dat vindt niemand leuk om te horen, laat staan om het zo expliciet op een tram te zien staan. Zo word je geconfronteerd met je eigen gedrag. Gedrag waar je eigenlijk helemaal niet achter staat, want jij wilt helemaal niet dat er een kalfje dood gemaakt wordt. 

Mensen worden liever niet geconfronteerd met deze waarheid omdat mensen niet graag hun gedrag aan willen passen. Sterker nog, mensen gaan dit soort feiten bestrijden door te stellen dat het niet waar is of dat het nep-nieuws is.

Immers haalt nu iedereen ineens zijn of haar melk van de boer op de hoek wat een goede kennis van ze is en er van dierenleed echt geen sprake is. Het kalfje mag gewoon bij de moeder blijven. 

Het lijkt er op dat mensen liever leugens vertellen, dan dat ze de waarheid onder ogen durven te komen. Het is fascinerend hoe het brein van mensen werkt wanneer je zo'n aversie hebt tegen iets, maar het toch wilt blijven gebruiken. 

 

De boer houdt van zijn dieren, toch?

Dat hoor je inderdaad heel vaak. De boer houdt net zoveel van zijn dieren als dat hij van zijn eventuele kinderen doet. Nou, ik kan je vertellen dat wanneer  jouw buurman zijn kinderen net zo behandelt als de boer zijn dieren, dan vrees ik dat je toch wat instanties moet gaan bellen, want dan gaat het niet helemaal goed. Grote kans dat je buurman in een dwangbuis afgevoerd wordt en in een afgesloten ruimte met alleen maar kussens in het Pieter Baan centrum terecht komt. Dit ter observatie hoe erg de stoornis eigenlijk is.

Maar natuurlijk doen ze niet hetzelfde met de kinderen als dat ze met de dieren doen.

De dieren worden namelijk mishandeld. En ik weet dat dat tegen het zere been van bijna iedereen is die vlees en zuivel gebruikt. En ik weet dat de boeren al heel veel regels hebben waar ze zich aan moeten houden. Maar stel je dan eens voor als de regels er niet waren en de boeren vrij spel hadden zoals vroeger.

 

Vooralsnog worden biggetjes gecastreerd zonder verdoving evenals dat de staarten en tanden gecoupeerd worden zonder verdoving.    

Snavels van kippen worden platgebrand zonder verdoving zodat ze elkaar niet kapot kunnen pikken en bij de kunstmatige inseminatie van een koe verdwijnt een hele arm van de boer in de vagina van de koe. Ik weet het, ik wilde eigenlijk andere woorden zoeken, maar die zijn er niet echt. Het is toch echt een zieke industrie die alleen maar draait om geld.  

 

De boer zorgt toch goed voor de dieren?

 

En natuurlijk probeert een boer zo goed mogelijk voor de dieren te zorgen maar wel zodat ze het meeste opleveren. De boer zorgt dus vooral goed voor zijn inkomen. Wanneer een dier niet naar behoren 'presteert' of ziek is wordt het dier zonder pardon afgevoerd. Dan zijn het de euro's die prevaleren boven het welzijn van een dier. 

Zo wordt bijvoorbeeld een koe op een leeftijd van 6 of 7 jaar, wanneer er niet meer genoeg melk geproduceerd wordt direct afgevoerd en de keel doorgesneden. Als dank voor de bewezen diensten. In die 7 jaar is ze waarschijnlijk 6 keer moeder geworden en is 6 keer haar kalfje bij haar weggehaald. De kalfjes zullen waarschijnlijk ook niet meer leven en wanneer nog in leven hetzelfde lot ondergaan. Waarschijnlijk is het kalf dan nu zelf ook kunstmatig geïnsemineerd door de boer en is haar kalfje ook weer bij haar weggehaald en dood gemaakt. 

 

Deze gruwelijkheden moeten echt stoppen. 

 

 Toon compassie met de dieren....  Go Vegan...

 

Rating: 5 sterren
2 stemmen

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.