Home » Bobby

BOBBY A.K.A. BALLS

  • Gedumpt 
  • Beschoten
  • Verlatingsangst
  • Kankergezwel wat weggehaald is
  • Bronchitis 
  • Veel vechtwonden
  • Wijkt geen moment van je zijde
  • Knuffelkont
  • Lief voor alles en iedereen
  • Grote eter

 

Bobby is alweer onze vierde westpointer uit Curacao. 

Gedumpt omdat er de nodige zorg verleend moest worden. Wie deze hond zomaar achter kan laten heeft geen gevoel. Dit is oprecht (laat het de anderen doggies maar niet horen) de allerliefste hond met het allerliefste karakter ever die ik ooit ben tegengekomen. Ondanks dat deze hond in de steek is gelaten, beschoten is en nog een kogel in zijn lijf heeft, is deze hond zo trouw als ik weet niet wat..... het is ontroerend om te zien dat dieren zo vergevingsgezind zijn richting de mens. 

Bobby aka Balls.... You can see why

Bobby is dus onze laatste aanwinst.

Regelmatig komen er posts op Facebook voorbij waar een stichting aandacht vraagt voor het leed wat er is met een bepaalde hond. Wanneer je geluk hebt leeft de hond nog, als je pech hebt vind je als stichting 3 dode pups in een kartonnen doos die ook nog eens dichtgetaped is.

Wanneer je denkt dat ik een grapje maak....... Ik maak hierover geen grappen .

 

Bobby was een gevalletje wat onze aandacht ook weer direct had. Bovenstaande foto werd gedeeld en er was love in the air. Omdat hij geopereerd moest worden en er bekeken moest worden of doorleven wel zin had, in verband met eventuele uitzaaiingen, hebben we deze schat op de voet gevolgd.

Wij waren dan ook blij dat er zich eigenlijk direct iemand had gemeld om voor het arme kind te gaan zorgen hier in Nederland.

 

Uiteindelijk bleek Bobby gezond, maar dat hij wel ieder kwartaal een check moet hebben om te kijken of de bloedwaardes ok zijn. Het gezwel en daarmee de kanker kan zomaar terug komen.

Hierna heeft de stichting die Bobby onder haar hoede had geen contact meer te weten te krijgen met de persoon die Bobby eigenlijk wilde adopteren. Hierop hebben we ons aangeboden om voor Bobby te willen gaan zorgen omdat deze arme jongen een rustig plekje verdient om de rest van zijn wellicht korte leven te slijten. Een week later kwam hij aan op Schiphol en was hij onderdeel van ons gezin.

Zoek de kogel.....

Nog geen twee dagen in Nederland en Bobby begon ineen heel erg te hoesten. We dachten aan kennelhoest, maar dat zou niet moeten kunnen omdat Bobby veel medicijnen en entingen heeft gehad. Toch maar naar de dierenarts en foto's maken........

 

Dit gelooft niemand....... een kogel in zijn lijf.  

Is het geen schatje

De dierenarts moest ook even twee keer knipperen met de ogen, maar het zit er toch echt..... Het was niet de reden van het hoesten, dat zou de bronchitis zijn. Hiervoor kregen wij Prednison mee, maar hierdoor leek het alleen maar veel erger te worden. Dus zijn we daar in overleg met de dierenarts weer mee gestopt.

Uiteindelijk na een week was het hoesten over. We hebben besloten, omdat Bobby al zo veel narigheid heeft meegemaakt dat een kuchje zo nu en dan ok is en dat we hem niet andere medicijnen gaan geven. Bobby doet het nu supergoed en heeft nergens meer last van. Hij heeft energie voor tien en kan uren lang spelen met de drie anderen. Wij denken dat Bobby heel gelukkig is op dit moment.

Bobby commando-style

We blijven het een zorgelijke situatie vinden dat de dieren in het algemeen op Curaçao totaal geen rechten lijken te hebben. Wanneer er een hond of een kat aangereden wordt rijden mensen door en de mensen die er langs lopen doen niets. Ze laten het dier letterlijk doodgaan.

 

Gelukkig zijn er ook mensen die zich wel inzetten voor deze honden. Er zijn een aantal stichtingen die al jaren vechten tegen het dierenleed wat er zich op het eiland afspeelt.

Er zijn stichtingen die onderwijzen, die de honden vangen en steriliseren en hierna een huisje proberen te vinden en er zijn stichtingen die de zwerfhonden op vaste plekken iedere dag eten en drinken geven.

Helaas is tot op heden de overheid nog niet bereid willend geweest om het probleem daadkrachtig aan te pakken zodat er op diverse vlakken aangemodderd blijft worden.

 

Wat we trouwens niet moeten vergeten te vermelden zijn dedierenartsen op het eiland.  De dierenarts die bobby heeft geholpen heeft alle kosten voor zijn eigen rekening genomen. Zo compassievol je beroep uitoefenen kan alleen maar zeer gewaardeerd worden en verdient niets meer dan  respect!!