Home » Latika

LATIKA

  • meisje
  • gedumpt op afgelegen plek
  • speels
  • prinsesje 
  • beauty queen (check die eyeliner) 
  • trouw en loyaal 
  • knuffelkont
  • heel jaloers

 

Door ons gevonden op Curacao op een afgelegen plek in een vuilniszak. Net op tijd omdat een roofvogel klaar zat om haar levend op te gaan eten. Gedumpt door iemand die niet op haar zat te wachten. Zonder eten, zonder water en zonder haar moeder en zonder broertjes of zusjes. Wie weet wat daar mee gebeurd is..... 

 

Dat de wereld gek is geworden wisten we al een tijdje, maar dat op Curacao mensen de dieren die ze niet meer willen of kunnen verzorgen simpelweg dumpen op afgelegen plekken zonder water en zonder eten konden wij ons toch niet echt voorstellen. En toch gebeurt het. Wie mijn intro heeft bekeken, heeft kunnen lezen hoe wij binnen 1 week onze mooiste dag van ons leven en onze slechtste dag van ons leven hebben beleefd. En toch heeft het ons verder geholpen en hebben wij er iets heel positiefs aan over gehouden.... 

Zo hebben wij nu dus de zorg over prinses Latika. Een eigenwijs, super vrolijk, speels en sportief meisje die ook erg beschermend is.

Toen wij haar op Curaçao vonden, zouden wij na twee dagen terugvliegen naar Nederland. Latika mocht niet mee vliegen omdat ze te jong en niet geënt was. We moesten haar dus als ouders achterlaten. Dit konden we gelukkig doen bij Sonja een hele lieve foster.

Na een aantal weken was Latika oud genoeg om naar Nederland te komen. Vlak voor de kerst van 2016 kwam ze aan op Schiphol. Wanneer je denkt dat ze ons herkende...... nope. Grommen en blaffen. Het bleek een helse vlucht te zijn geweest met heel veel vertraging en turbulentie.  Dus eenmaal thuis in Rotterdam konden we haar uit de reisbench laten en hebben we haar direct iets te eten gegeven. Vanaf toen is ze goed bijgetrokken, al bleef ze in het begin nogal grommen naar me. Gelukkig trok dat snel bij.

Latika is eigenlijk een heel gemakkelijk hondje, al zou je dat zo op het eerste oog niet zeggen wanneer je haar ontmoet. Ze moet je echt kennen. Kent ze je niet, dan vindt ze je in eerste instantie niet zo leuk. Hoe vaker je komt (en hoe vaker je haar wat lekkers geeft) des te chiller wordt ze.